Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 08:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/flera-fast-i-kollapsad-byggnad-i-shanghai/

Världen

Flera fast i kollapsad byggnad i Shanghai

00:54. Flera personer har räddats ur en kollapsad byggnad i Shanghai men flera sitter fortfarande fast. Det är ännu oklart vad som orsakat kollapsen.

Minst fem människor har mist livet sedan en tvåvåningsbyggnad rasat samman i storstaden Shanghai i Kina, rapporterar stadens myndigheter.

Rätta artikel

Byggnaden som var en affärslokal där man sålde bilar genomgick en renovering. Kollapsen skedde vid lunchtid, lokal tid, i ett område i centrala Shanghai. Bilder som lagts ut på sociala medier visar blodiga byggnadsarbetare täckta med byggdamm som dras ut ur bråten av räddningspersonal.

Enligt myndigheterna har minst 19 människor räddats ur husresterna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt