Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-23 18:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/flera-skadade-i-rysk-kraftverksbrand/

Världen

Flera skadade i rysk kraftverksbrand

00:22. Brand bröt på torsdagen ut på ett kraftverk utanför Moskva i Ryssland.

En stor brand bröt under torsdagsförmiddagen ut på ett gaseldat kraftverk strax utanför Rysslands huvudstad Moskva. Branden är nu släckt med hjälp av helikoptrar och brandbekämpande tåg, rapporterar ryska Interfax med hänvisning till räddningstjänsten.

TT Text

Ryska tv-bilder visade 50 meter höga pelare av rök och eldslågor som slungades upp mot himlen. Lågorna ska ha varit synliga från staden, och en motorväg i närheten av kraftverket fick stängas av.

Uppgifterna går isär om antalet skadade, men enligt officiella källor har elva personer fått söka vård för bland annat brännskador.

Foto: Ivana Jurisa/AFP

Enligt energidepartementet orsakades branden, som ska ha härjat på en yta på över 200 kvadratmeter, av gas. Rysk tv uppger att det kan ha skett en explosion.

Kraftverket byggdes under slutet av den sovjetiska eran och försörjer delar av Moskva och regionen runt huvudstaden med elektricitet.

Ämnen i den här artikeln:

Ryssland
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt