Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Flera våldsamma attacker i Israel

Två palestinier, som attackerade och öppnade eld mot en israelisk polispatrull precis utanför murarna till Jerusalems gamla stad på söndagen, sköts ihjäl av israeliska säkerhetsstyrkor. Händelsen var en av flera våldsamma under dagen.

– Två terrorister sköts och dödades, båda hade öppnat eld mot säkerhetspersonal, uppgav den israeliska polisens talesman Mickey Rosenfeld för AFP.

Ingen av de israeliska poliserna ska ha skadats i attacken.

Innan dess hade en ung palestinsk kvinna skottskadats svårt sedan hon attackerat en israelisk polis med kniv. Polisen klarade sig oskadd vid attacken, som inträffade i Hebron på det ockuperade Västbanken.

Ytterligare tre knivattacker inträffade under söndagen. Två palestinska tonåringar, som skjutit mot israeliska soldater, sköts ihjäl av israeliska säkerhetsstyrkor väster om Jenin på Västbanken, enligt israeliska myndigheter

En 17-årig palestinier som försökte hugga en israelisk gränspolis mellan Jerusalem och Betlehem sköts också ihjäl av israeliska säkerhetsstyrkor.

Sedan i början av oktober har 169 palestinier dödats av israeliska säkerhetsstyrkor. Flertalet har dödats i samband med att de attackerat israeler.

26 israeler, liksom en amerikan, en sudanes och en eritrean, har dödats i våldsvågen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.