Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-23 19:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/flyg-dumpade-bransle-over-skola-flera-till-sjukhus/

Världen

Flyg dumpade bränsle över skola i Los Angeles

00:52. Ett passagerarplan fick motorproblem direkt efter start i Los Angeles och tvingades dumpa en stor del av sitt bränsle över bland annat en grundskola.

Ett flygplan på väg från Los Angeles till Shanghai fick motorfel på tisdagen och tvingades vända tillbaka kort efter start. Före landning dumpade planet flygbränsle som föll över en skola. 20 barn och 11 vuxna skadades lindrigt. 

Det var ett jetflygplan tillhörande flygbolaget Delta som på tisdagen tvingades släppa ut flygplansbränsle efter ett motorfel.  

”Kort efter start fick Flight 89 från Los Angeles till Shanghai ett motorfel som tvingade flygplanet tillbaka till LAX (Los Angeles International Airport). Flygplanet landade säkert efter ett akut bränsleutsläpp för att minska vikten vid landning”, skriver flygbolaget i ett uttalande enligt Los Angeles Times. 

Foto: Damian Dovarganes/AP

Bränslet föll över en lekplats tillhörande Park Avenue Elemantary School – en grundskola i staden Cudahy i Los Angeles län. Flera elever fick bränslet över sig, enligt lokala myndigheter.

Cirka 70 brandmän och sjukvårdare skickades till platsen. Sammanlagt behandlades 31 personer, vissa som enligt ABC klagade över hudirritation, för lindrigare skador. 20 av dessa var barn. 

https://twitter.com/LACoFDPIO/status/1217224364824752128

Los Angeles Times rapporterar att flera polisbilar kört efter planet som landade säkert på flygplatsen. 

USA:s federala luftfartsmyndighet skriver att man tittar noggrant på händelsen samt att bränsledumpning för flygplan förekommer men att det ska ske över särskilt bestämda och icke bosatta platser.

https://twitter.com/FAANews/status/1217213895066169345