Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 07:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/flyg-fick-vanda-missade-passkontroll/

VÄRLDEN

Flyg fick vända – missade passkontroll

Ett flygplan från Oslo till Svalbard var tvunget att vända – för att passkontrollen hade glömts bort. Misstaget upptäcktes när flyget nästan var framme.

TT Text

– Det är helt förfärligt att de inte upptäckte detta förrän de närmade sig resmålet, säger passageraren Eva Therese Jenssen till NRK.

Hon var en av resenärerna som skulle resa vidare med flyget från Longyearbyen på Svalbard, till Tromsø där flyget egentligen skulle ha mellanlandat.

Nu måste Jenssen tillbringa natten på ett hotell i Longyearbyen innan hon tidigast i morgon förmiddag kan komma iväg.

– Det sitter nog många arga passagerare både i Tromsø och i Longyearbyen, säger hon.

SAS säger till NRK att man bara har förhållit sig till Troms polisdistrikt, som är myndigheten som ansvarar för att flyget fick vända. Men när den norska kanalen kontaktade polisdistriktet hade de ingen information om händelsen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt