Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Flygplan körde nedför klippa

00:39. Ett passagerarplan hamnade nästan i Svarta havet när det gled av landningsbanan och fastnade i en brant backe vid flygplatsen i Trabzon i Turkiet. Ingen ombord skadades.

Ett passagerarplan med 162 personer ombord har kört av landningsbanan på Trabzon flygplats i Turkiet. Planet hänger nu med nosen före på en klippavsats. 

– Planet lutade plötsligt åt sidan, sedan dök det med nosen före. Det blev panik, folk ropade och skrek, säger Fatma Gordu, en av passagerarna till statliga nyhetsbyrån Anadolu i Turkiet.

Flygbolaget Pegasus plan av typen Boeing 737-800 kom från den turkiska huvudstaden Ankara och var på väg att landa på Trabzon flygplats när det körde av banan på söndagen.

Dramatiska bilder visar hur flygplanen kanar ner för den leriga klippkanten med nosen pekande rakt ner mot det kristallklara blå vattnet i Svarta havet.

Foto: Ihlas News Agency/AFP

Ingen av de 162 passagerare och besättningen ombord ska ha kommit till skada utan har evakuerats, uppger Sky News.

Det är ännu inte känt vad som orsakade olyckan. En utredning kommer att tillsättas, meddelade guvernören Yucel Yavuz, skriver Anadolu.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.