Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-24 12:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/flygplan-kraschade-i-villa-i-chile-sex-doda/

Världen

Flygplan kraschade i villa i Chile – sex döda

00:59. Sex personer omkom när ett mindre flygplan störtade in i ett hus på ett bostadsområde i södra Chile på tisdagen. Ingen befann sig i huset som fattade eld.

Sex personer har omkommit efter att ett mindre flygplan kraschlandade i en villa i Chile under tisdagen. Samtliga av offren var ombord på flygplanet, ingen var hemma i villan vid tillfället.

Rätta artikel

Flygplanet lyfte från flygplatsen i staden Puerto Montt strax innan klockan 11 lokal tid, men fick strax därefter problem och kraschlandade i ett villaområde i staden cirka fem minuter efter start.

Dramatiska bilder visar flygplansvraket ligga vid en brinnande villa, och ytterligare två fastigheter fick skador i samband med kraschen. 

https://twitter.com/Info5Chile/status/1118170489367814144

Enligt den chilenska tidningen La Nación har ingen boende i området skadats, men samtliga sex personer ombord omkom. Fyra av offren var enligt tidningen arbetare vid ett laxodlingsföretag som skulle på en jobbresa till staden Palena.

”Som företag och som människor är vi extremt påverkade och beklagar djupt det som hänt”, skriver företaget Salmones Camanchaca i ett uttalande.

Orsaken till olyckan är fortfarande oklar.

Sex personer omkom när ett litet flygplan kraschade in i en villa i den chilenska staden Puerto Montt. Foto: Javier Duque/AP