Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-26 15:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/flyktingar-i-protest-situationen-vid-gransen-ohallbar/

Världen

Flyktingar i protest – situationen vid gränsen ohållbar

01:06. Lägret i Idomeni på gränsen mellan Grekland och Makedonien blir värre dag för dag.
Bild 1 av 10 Upprörda syrier och irakier protesterar mot att Makedonien stängt gränsen mot Grekland.
Foto: Anders Hansson
Bild 2 av 10 Syriska och irakiska flyktingar köar för mat i Idomeni. Det delas ut en flaska vatten, en skål med ris och linser, en skiva vitt bröd och en mandarin.
Foto: Anders Hansson
Bild 3 av 10 Fatma Shahwaru från Idlib i Syrien rullas fram av Wael Haidar på väg mot gränsövergången mellan Grekland och Makedonien.
Foto: Anders Hansson
Bild 4 av 10 Sharifa Hamoud och sonen Bassam Ali, 29 år, köar för mat vid Greklands gräns mot Makedonien. Under gårdagen släpptes inga flyktingar igenom. Runt 7000 flyktingar väntade vid gränsen, vissa hade suttit fast i upp till tio dagar. Bassam lider av sviterna efter att ha träffats i huvud och bröst av granatsplitter. Sharifa har ytterligare två söner i Stockholm som har varit där i sju månader med sina familjer.
Foto: Anders Hansson
Bild 5 av 10 När klockan nästan är nio på kvällen anländer fortfarande skaror av flyktingar till gränsen mellan Grekland och Makedonien.
Foto: Anders Hansson
Bild 6 av 10 Fatma Sias 55 år från Dohuk i Irak har precis anlänt med 80 yazidiska släktingar till gränsen mellan Grekland och Makedonien.
Foto: Anders Hansson
Bild 7 av 10
Foto: Anders Hansson
Bild 8 av 10
Foto: Anders Hansson
Bild 9 av 10
Foto: Anders Hansson
Bild 10 av 10
Foto: Anders Hansson

Idomeni. Tålamodet börjar sina bland flyktingarna som fastnat vid gränsen till Makedonien. Situationen i Grekland blir för varje dag som går alltmer ohållbar. Samtidigt kommer ständigt nya nödställda till de grekiska öarna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in