Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 16:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/fn-att-stoppa-allt-konsbaserat-vald-kostar-som-17-stridsflygplan/

VÄRLDEN

FN: Att stoppa allt könsbaserat våld kostar som 17 stridsflygplan

Över 6.000 personer från 160 länder har deltagit i konferensen i Nairobi. Demonstranter krävde under tisdagen att kvinnor ges mer makt.
Över 6.000 personer från 160 länder har deltagit i konferensen i Nairobi. Demonstranter krävde under tisdagen att kvinnor ges mer makt. Foto: Yasuyoshi Chiba/AFP

Att få slut på allt könsbaserat våld och all mödradödlighet i världen och samtidigt se till att alla kvinnor har tillgång till preventivmedel skulle kosta mindre än vad världens största banker betalade i böter mellan 2012 och 2016. Det konstateras i en ny FN-rapport.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.