Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-05 07:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/fn-i-last-lage-om-bistand-till-syrien/

Världen

FN i låst läge om humanitärt bistånd till Syrien

FN:s säkerhetsråd.
FN:s säkerhetsråd. Foto: DREW ANGERER

FN:s säkerhetsråd har inte lyckats komma överens om hur humanitärt bistånd till det krigsdrabbade Syrien ska utformas framöver. Reglerna som har gällt under de senaste sex månaderna löpte ut i fredags kväll.

TT Text

Tyskland och Belgien arbetar på ett förslag som man hoppas kan kunna gå till omröstning under helgen.

– Vi är redo att arbeta dygnet runt och uppmanar andra att tänka på de miljoner människor i Syrien som väntar på att säkerhetsrådet ska bestämma deras öde, säger den tyska ambassadören Christoph Heusgen, som innehar det roterande ordförandeskapet för säkerhetsrådet.

Tidigare i veckan har flera försök att utforma det humanitära biståndet till Syrien misslyckats.

Ett tidigare tyskt-belgiskt förslag har försökt förlänga de nuvarande gränsövergångarna, vilket Ryssland och Kina lade sina veton emot. Även förslag från Ryssland om att kraftigt minska biståndet har röstats ner.

Ämnen i artikeln

Syrien
FN
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt