Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 08:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/fn-varnar-for-stora-humanitara-behov-i-nordkorea/

VÄRLDEN

FN varnar för stora humanitära behov i Nordkorea

Nordkoreaner på väg för att lägga ner blommor framför de 22 meter höga bronsstatyerna av landets tidigare ledare Kim Il-Sung och Kim Jong-Il.
Nordkoreaner på väg för att lägga ner blommor framför de 22 meter höga bronsstatyerna av landets tidigare ledare Kim Il-Sung och Kim Jong-Il. Foto: Roger Turesson

Behovet av humanitära insatser i Nordkorea är stort. Ett av fem barn lider av undernäring och tillgången på rent vatten är bristfällig.

Men FN har inte tillräckligt med ekonomiska resurser. Det säger FN:s humanitära chef Mark Lowcock efter ett besök i landet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.