Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-24 07:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/for-trumps-valjare-ar-sverige-det-forlorade-paradiset/

Världen

För Trumps väljare är Sverige det förlorade paradiset

Foto: Beatrice Lundborg

Studio DN Special följer upp DN:s utrikeskväll. Karin Eriksson programleder om bilden av Sverige i världen.

I veckans Studio DN medverkar korrespondenterna Erik Esbjörnsson (Sydafrika), Lina Lund (Tyskland), Peter Loewe (Italien) och Björn af Kleen (USA) som samtliga är på plats i Sverige för Dagens Nyheters utrikeskväll.

Lina Lund berättar om antisemitismen i Tyskland, Peter Loewe om parlamentariskt kaos i Italien och Björn af Kleen berättar om ett USA där människor tror att man kan bli våldtagen när man kliver av flyget till Sverige. För Trumps väljare är Sverige det förlorade paradiset.

Erik Esbjörnsson om Swazilands namnbyte - de hoppas sluta bli förväxlade med Schweiz. Sist DN:s chefredaktör Peter Wolodarski om utrikesbevakningen och den nya satsningen på en korrespondent i Kina.

Ämnen i artikeln

Kina
DN podcast
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt