Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-19 12:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/foretag-bojkottar-brunei-efter-sharialagar/

Världen

Företag bojkottar Brunei efter sharialagar

Bruneis sultan Hassanal Bolkiah.

Flera företag bryter med Brunei sedan landet infört dödsstraff för homosexuella, bland annat genom stening.

Rätta artikel

Den globala resebyrån STA Travel slutar sälja resor med Bruneis statliga flygbolag Royal Brunei Airlines, det australiska flygbolaget Virgin Australia Airlines har sagt upp ett avtal som ger de anställda rabatterade biljetter till Royal Brunei Airlines, och Transport For London som driver Londons kollektivtrafik tar bort reklam för Brunei som resmål.

Därtill förbjuder Deutsche Bank personalen att bo på lyxhotellen som ingår i kedjan Dorchester Collection som ägs av den bruneiska staten.

I onsdags skärpte landet sin redan befintliga sharialagstiftning genom att införa dödsstraff för homosexualitet, otrohet och våldtäkt. Landet införde även straffet amputering för stöld.

Skådespelaren George Clooney och sångaren Elton John har uppmanat till bojkott av hotell som ägs av Brunei.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt