Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Försvann för 42 år sedan – vill inte förklara varför

När Lula Ann Gillespie-Miller stängde dörren efter sig lämnade hon tre barn och ett brev till sina föräldrar. 42 år senare har hon hittats av polis – men vägrar berätta varför hon försvann.

Det var 1974 som Lula Ann lämnade sitt hem i Laurel i Indiana i USA för att bara försvinna utan ett spår. 27-åringen var mamma till tre barn vars vårdnad hon överlät på sina föräldrar.

Ett brev året efter var sista gången som de oroliga föräldrarna hörde ifrån sin dotter.

Men nu har en ihärdig polis vid Indiana State Police, sergeant Scott Jarvis, hittat henne efter att ha följt flera kalla spår, skriver People Magazine.

Ett av dem gick till en oidentifierad död kvinna i Richmond som grävdes upp ur sin grav för ett dna-prov. Men provet visade att kvinnan var en annan.

Ett annat spår ledde till en kvinna som liknade Gillespie-Miller och som hade bott i Tennessee på 1980-talet men som sedan hade flyttat till Texas. Och där blev spåret intressantare.

Så i torsdags skickade Scott Jarvis en Texas Ranger till en adress i södra Texas. Och den som öppnade var Lula Ann Gillespie-Miller, skriver Indiana State Police på sin lokala webbplats.

Men även om den nu 69-åriga Lula Ann villigt bekräftade att hon verkligen var den rätta ville hon inte berätta för polisen varför hon 42 år tidigare lämnat hus och hem.

Polisen fick henne att lämna sina kontaktuppgifter och nu tänker ett av hennes barn, Tammy, höra av sig till den mamma som hon inte har några minnen av.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.