Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Fortsatt kraftiga skalv skakar Papua Nya Guinea

Ett jordskred orsakat av de många skalven.
Ett jordskred orsakat av de många skalven. Foto: Australian Broadcasting Corporation/AP

Ännu ett kraftigt skalv har skakat Papua Nya Guinea. På torsdagskvällen svensk tid inträffade en jordbävning med styrkan 6,6. Det är det tredje mycket kraftiga skalvet i landet sedan den 25 februari.

Hittills har omkring 100 människor bekräftats döda av myndigheterna, men många byar och utsatta områden har ännu inte gått att nå. 

Det första skalvet uppmättes till 7,5 medan ett av de många efterskalven nådde 6,7. Torsdagens skalv var enligt den amerikanska geologiska myndigheten USGS nästan lika starkt, 6,6, och ägde rum på endast 15 kilometers djup.

Hittills har skadorna för de första skalven beräknats till motsvarande 1,5 miljarder kronor.

Enligt tidningen Post-Courier har landets regering bett om hjälp av Australien för att utreda orsakerna till de många skalven.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.