Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 16:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/framlingsfientliga-chega-hoppas-ta-plats-i-eu-parlamentet/

VÄRLDEN

Främlingsfientliga Chega hoppas ta plats i EU-parlamentet

Chegas partiledare André Ventura på väg till konstitutionsdomstolen för att överlämna de namnunderskrifter som krävs för att bilda partiet. Namnteckningarnas validitet ifrågasätts av domstolen, vilket kan äventyra Chegas möjligheter i valet.
Chegas partiledare André Ventura på väg till konstitutionsdomstolen för att överlämna de namnunderskrifter som krävs för att bilda partiet. Namnteckningarnas validitet ifrågasätts av domstolen, vilket kan äventyra Chegas möjligheter i valet. Foto: Ana Brigida

LISSABON. Portugal var länge ett av få länder i Europa som inte hade ett högerpopulistiskt parti. Inför EU-valet har nu en före detta fotbollskommentator bildat främlingsfientliga Chega. De vill samarbeta med högerextrema Vox i Spanien.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.