Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-27 12:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/fransk-eu-minister-sveriges-valstand-bygger-pa-att-den-inre-marknaden-fungerar/

VÄRLDEN

Fransk EU-minister: Sveriges välstånd bygger på att den inre marknaden fungerar

2 min 12 sek. Frankrikes EU-minister Amélie de Montchalin kommer till Sverige för att prata om den återhämtningsfond på nästan 8.000 miljarder kronor som är tänkt att hjälpa coronadrabbade länder.

PARIS. Tyskland och Frankrike vill nu få klartecken från ”de sparsamma fyra” – Sverige, Danmark, Nederländerna och Österrike – för den återhämtningsfond på nästan 8.000 miljarder kronor som är tänkt att hjälpa hårt coronadrabbade länder och sektorer.

– Det här handlar om att rädda svenska jobb lika mycket som italienska, säger Frankrikes EU-minister Amélie de Montchalin inför sitt Sverigebesök i veckan.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.