Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-17 13:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/fransk-talman-utreds-for-korruption/

Världen

Fransk talman utreds för korruption

Richard Ferrand nekar till anklagelserna om att det skulle finnas några finansiella oegentligheter. Foto: Eric Fefferberg/AFP

Richard Ferrand, talman i den franska nationalförsamlingen, utreds för finansiella oegentligheter.

TT Text

Ferrand, som har nära kopplingar till president Emmanuel Macron, nekar till anklagelserna. Han kommer att ta chansen att försvara sig under utredningen och känner sig säker på att fallet ska läggas ned, uppger hans medarbetare.

Ferrand deltog i ett långt förhör under onsdagen.

Att formellt utredas i Frankrike innebär att det finns "betydande eller överensstämmande bevis" som pekar på att en misstänkt person troligen är inblandad i ett brott. Det är ett första steg mot rättegång men många utredningar läggs ned innan det går så långt.

Ferrand utreddes även 2017 för finansiella affärer, men fallet lades då ned. Precis som då rör misstankarna nu att han har gynnats oriktigt av fastighetsaffärer med koppling till ett försäkringsbolag i Bretagne.

Hans kansli uppger att inga nya bevis har förts fram sedan dess.

Ämnen i den här artikeln:

Frankrike
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt