Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 00:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/fredspristagare-ryssar-i-ukraina-har-legitima-krav/

VÄRLDEN

Fredspristagare: Ryssar i Ukraina har legitima krav

”Medling i konflikter är inte kärnfysik. Det krävs inte en Einstein för att förstå vikten av förebyggande arbete eller dialog för att överkomma spänningar och politiska utmaningar”, säger José Ramos-Horta.
”Medling i konflikter är inte kärnfysik. Det krävs inte en Einstein för att förstå vikten av förebyggande arbete eller dialog för att överkomma spänningar och politiska utmaningar”, säger José Ramos-Horta. Foto: Thierry Roge / AFP

För att få till fred gäller det att satsa på ”specialistvård” – ”omplåstring” räcker inte. Och i lika hög grad som väst oroar sig för Ukraina borde man också oroa sig för legitima krav från landets miljontals ryssar från forna Sovjet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.