Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 06:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/frivilliga-trupper-rustar-sig-for-gerillakrig-mot-ryssland/

VÄRLDEN

Frivilliga trupper rustar sig för gerillakrig mot Ryssland

Bild 1 av 3 Sömmerskan Iryna Chodireva syr uniformer till de frivilliga trupperna i Trypillja. Omkring 300 män tränas och utrustas.
Foto: Anders Hansson
Bild 2 av 3 ”Om ryssarna kommer har vi inte en chans, det enda vi kan göra är att dra till skogs, som partisanerna”, säger Anatolij Degtiar, ordförande för det lokala styret i Trypillja.
Foto: Anders Hansson
Bild 3 av 3 ”Inte vill vi ha något krig mot våra ryska bröder”, säger Vasil (mitten), som sitter på ljugarbänken tillsammans med Petro och Alexej.
Foto: Anders Hansson

Om Ryssland skulle anfalla är Ukrainas armé chanslös. Det vet alla, och därför för­bereder många sig för ett gerillakrig. I byn Trypillja utanför Kiev är 300 man beredda att gå till skogs med vapen i hand.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.