Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-20 12:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/fusk-doljer-jordskredsseger-for-den-riktiga-vinnaren-i-kongos-val/

Världen

Fusk döljer jordskredsseger för den riktiga vinnaren i Kongos val

Martin Fayulu, i mitten, på valdagen i Kongo den 30 december i fjol. Enligt Financial Times är Fayulu den rättmätige vinnaren i valet men omfattande fusk har dolt hans seger.
Martin Fayulu, i mitten, på valdagen i Kongo den 30 december i fjol. Enligt Financial Times är Fayulu den rättmätige vinnaren i valet men omfattande fusk har dolt hans seger. Foto: Caroline Thirion/AFP

Valresultatet i Kongo var kraftigt manipulerat för att dölja en jordskredsseger för den mest populära oppositionskandidaten Martin Fayulu. Det skriver den brittiska tidningen Financial Times som har sett läckta filer från valkommissionen med det faktiska resultatet från vallokalerna. Enligt tidningen ska Fayulu ha vunnit valet med närmare 60 procent av rösterna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in