Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Fyra åtalas efter Köpenhamnattentat

Fyra personer har åtalats i Danmark för medhjälp till terrorism. De misstänks ha hjälpt den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein att attackera en synagoga i Köpenhamn förra året, rapporterar Kvällsposten.

”Åklagarmyndigheten har i dag, enligt mitt beslut, åtalat fyra män för medhjälp till terrorism i anslutning till angreppet mot Köpenhamns synagoga”, skriver Danmarks justitieminister Søren Pind i ett pressmeddelande.

Det var i februari 2015 som El-Hussein sköt ihjäl en man vid kulturlokalen Krudttønden, där svenske konstnären Lars Vilks deltog i ett möte. Några timmar senare mördade han en judisk man utanför en synagoga. Fem poliser skadades i attackerna. El-Hussein sköts senare till döds av polisen utanför sin bostad.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.