Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-17 22:39 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/fyra-doda-i-luftangrepp-i-jemen/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Över 35 döda i luftangrepp i Jemen

Saudiskledda flygangrepp och markstrider har krävt minst 36 liv i och runt hamnstaden al-Hudaydah i Jemen sedan i lördags, uppger boende och medicinsk personal.

De flesta av offren var Huthirebeller, enligt sjukhuskällor. Men fyra anställda vid en radiostation dödades också i ett luftangrepp mot ett radiotorn. Tre av de dödade ska ha varit säkerhetsvakter medan en tillhörde redaktionen på radiostationen Almarawiah, uppger den Huthistyrda tv-kanalen al-Masirah.

Minst 14 personer ska ha skadats i de senaste angreppen och striderna.

Den saudiskledda militäralliansen inledde förra veckan en offensiv för att återta al-Hudaydah, den viktigaste hamnen i norra Jemen och ankomsthamn för importen till huvudstaden Sanaa. Båda städerna kontrolleras av Huthirebellerna.

Förra veckan tog jemenitiska styrkor med hjälp av koalitionen kontroll över den största vägen som förbinder al-Hudaydah och Sanaa, bara dagar efter att de FN-ledda fredssamtalen i Genève brutit samman.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.