Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 01:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/fyra-doda-i-ny-attack-mot-kristna-i-burkina-faso/

Världen

Fyra döda i ny attack mot kristna i Burkina Faso

Fyra personer har dödats efter att beväpnade män gått till attack mot en katolsk procession i Burkina Faso på måndagen, rapporterar AFP.

Det är den tredje attacken på kort tid mot kristna i landet.

Rätta artikel

Händelsen inträffade i staden Ouahigouya i norra Burkina Faso vid en katolsk procession.

Beväpnade gärningsmän gick till attack mot processionen och fyra människor dödades. Gärningsmännen tände också eld på en staty föreställande Jungfru Maria, uppger en talesperson för den katolska kyrkan i staden för AFP.

– De lät de minderåriga gå, avrättade fyra vuxna och förstörde statyn, säger en lokal invånare till den burkinska nyhetsbyrån AIB.

Attacken är den tredje mot kristna i Burkina Faso på kort tid.

Så sent som i söndags gick mellan 20 och 30 gärningsmän till attack mot en katolsk kyrka, också det i den norra delen av landet. Sex personer inklusive en präst dödades, och gärningsmännen tände eld på kyrkan. Även butiker och ett kafé sattes i brand, och en vårdinrättning plundrades.

Två veckor tidigare utsattes en protestantisk kyrka i norra Burkina Faso för en attack. Även där dödades sex personer varav en präst.

Det islamistiska våldet har ökat i Burkina Faso det senaste året, med flera jihadistiska grupper som är verksamma i landet, skriver AFP.

På tisdagen gick Utrikesdepartementet ut med en avrådan från icke nödvändiga resor till hela landet, undantaget provinsen Kadiogo där UD inte avråder från resor. UD avråder också från samtliga sorters resor till ett flertal provinser i landet. Rekommendationen gäller tills vidare.