Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Fyra personer döda i skjutning i San Francisco

Människor evakueras från ett UPS-lager i San Francisco, efter en skjutning.
Människor evakueras från ett UPS-lager i San Francisco, efter en skjutning. Other: Eric Risberg/AP

Fyra personer dödades och flera skadades vid en skjutning i ett UPS-lager i centrala San Francisco. En av de döda ska vara gärningsmannen, som skjutit sig själv när han konfronterades av polis.

De första larmsamtalen om skottlossning vid ett UPS-lager vid Vermont och 17th Street i centrala San Francisco kom in till polisen strax efter klockan 9.00 lokal tid. Då ska en man strax innan klockan nio ha öppnat eld inne på UPS-lagret.

Polisens talesperson uppgav vid en pressträff på onsdagen att fyra personer dödats, en av dem var gärningsmannen som ska ha skjutit sig själv när han konfronterades av polis efter skjutningarna. Ett flertal personer har tagits till sjukhus, deras tillstånd är fortfarande okänt. Myndigheterna har sagt till CBS att skytten ska ha varit en anställd vid företaget UPS.

Området där skjutningen inträffat är tätbefolkat, och på Twitter uppmanade San Francisco-polisen under onsdagsmorgonen allmänheten att hålla sig borta, och boende att ta skydd i sina hem. 

San Francisco-polisen uppgav nittio minuter efter skjutningen att de hade säkrat platsen.

Ett vittne som arbetade på andra sidan gatan säger till CNN att han hörde skott och såg människor springa ut ur byggnaden. Vittnet berättar också att han såg flera personer som tagit skydd på byggnadens tak.

– Polisen kom fram till dem och tog med dem till en säker plats, berättar han för CNN.

Transportföretaget UPS har kommit med ett uttalande där de bekräftar att en incident skett vid deras lokal i San Francisco, rapporterar lokala medier.

”UPS bekräftar att det skedde en incident som involverar anställda vid företagets facilitet i San Francisco tidigare imorse. Den lokala polismyndigheten har kontroll över lokalen och har påbörjat en utredning. Företaget samarbetar med polisen. Vi kan inte ge någon information om de involverade personernas identiteter, i väntan på polisens utredning,” skriver man.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.