Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Garagedrömmen blev sann för 91-åringen

Foto: Teresa Crawford/AP

Vi har alla våra drömmar som vi vill uppfylla innan vi lämnar denna värld. Kanske att bestiga Mt Everest. Kanske att resa till Galapagosöarna. Eller som en 91-åring i Illinois – att göra något mycket oväntat med sin bil.

Walter Thomas bor i Woodstock utanför Chicago i delstaten Illinois i USA. Som 91-åring börjar han närma sig slutet på sin lista över sådant som bör hinnas med innan det är dags att avsluta jordelivet.

Högst upp på den stod en ganska märklig önskan – att backa sin bil rakt genom garagedörren. Mesta av nyfikenhet: Skulle dörren bli till flisor eller skulle hela ramen lossna med den.

Nu har han fått svaret. Och känslan var det inget fel på:

– Jag tryckte gasen i botten så att däcken tjöt, och pang – så körde vi genom garagedörren, berättar han för nyhetsbyrån AP.

Allting filmades och efteråt syns en mycket nöjd 91-åring le med hela ansiktet.

Nu var det trots allt ingen större skada skedd. Garaget var i dåligt skick och tillhörde en vän som var på väg att riva det för att bygga ut sitt hus. Bilen, en Isuzu Rodeo av 1998 års modell, hade skänkts för ändamålet.

För säkerhets skull hade både han och en släkting i framsätet tagit på sig ordentliga hjälmar.

Walter Thomas har alltid haft ett brinnande intresse för bilar och dessutom varit ägare till fyra bensinstationer i sin hemstad under de senaste femtio åren, skriver Woodstock Independent.

När han brakade igenom den stängda dörren var det bara att stryka detta från måste-göra-listan.

Vad Walter Thomas ska kunna hitta på för att toppa detta återstår att se.

– Jag börjar bli för gammal för att kunna toppa något över huvud taget, säger Thomas till AP.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.