Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-07 16:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/geert-wilders-brexit-ar-bara-borjan-eu-ar-pa-vag-att-falla/

VÄRLDEN

Geert Wilders: ”Brexit är bara början. EU är på väg att falla”

52-årige Geert Wilders grundade det högerpopulistiska och nationalistiska Frihets-partiet 2005. I det senaste valet till parlamentet 2012 tappade partiet 9 av sina 24 mandat. DN har träffat honom i Haag.
52-årige Geert Wilders grundade det högerpopulistiska och nationalistiska Frihets-partiet 2005. I det senaste valet till parlamentet 2012 tappade partiet 9 av sina 24 mandat. DN har träffat honom i Haag. Foto: Lisa Mattisson

Haag. Efter Brexit kommer Nexit? För högerpopulisten Geert Wilders innebär förra veckans dramatiska besked från Storbritannien en nystart. Han vill göra kravet på en folkomröstning om EU till huvudfråga i den kommande nederländska valrörelsen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.