Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 07:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/gisslandrama-pagar-i-sodra-frankrike/

Världen

17-åring gripen efter gisslandrama i södra Frankrike

En beväpnad 17-årig pojke har tagit minst fyra personer som gisslan i en tobaksbutik i Blagnac, utanför Toulouse. Foto: Pascal Pavani/AFP

En beväpnad 17-årig pojke barrikaderade sig på tisdagen i en tobaksbutik i södra Frankrike och tog fyra kvinnor i gisslan, rapporterar Le Figaro

17-åringen öppnade eld mot polisen men hade strax före midnatt gripits.

Rätta artikel

En beväpnad 17-årig pojke tog fyra kvinnor som gisslan i en tobaksbutik i Blagnac i närheten av Toulouse, däribland ägaren. Samtliga fyra släpptes sedermera och pojken blev ensam kvar i butiken.

Vid en presskonferens på tisdagskvällen meddelade åklagaren Dominique Alzeari att kvinnorna som hållits som gisslan var oskadda och i säkerhet.

Polisen spärrade av området runt tobaksbutiken. Pojken var iklädd en hjälm som han fäst en kamera på och krävde också en förhandlare. Han ska också ha avlossat minst två skott mot poliserna vid två tillfällen.

Strax före midnatt skrev Frankrikes inrikesminister Christophe Castaner på Twitter att gisslantagaren hade gripits, vilket enligt Le Figaro skedde klockan 23.45.

https://twitter.com/CCastaner/status/1125880746290421761

Enligt Le Figaros källor ska pojken komma från staden och har kopplingar till rörelsen Gula västarna. Han är känd av polisen sedan tidigare.

Polis gjorde en husrannsakan hemma hos pojken där de kom över ett meddelande som motiverar hans handlande.

Ett vittne säger till lokaltidningen La Dépêche att gisslandramat inleddes med ett väpnat rån som gick snett. Den tobaksbutik där gisslandramat utspelade sig ska enligt kommunledningen vara välbesökt och har drivits av samma ägare i runt 40 år, skriver nyhetsbyrån TT.