Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-16 09:24 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/granatexplosion-i-turkiet-kravde-sju-liv/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Granatexplosion i Turkiet krävde sju liv

Sju turkiska soldater har dödats i en explosion vid ett ammunitionslager. Ytterligare 25 personer skadades. Enligt president Recep Tayyip Erdogan handlar det om en olycka.

Händelsen inträffade på fredagen vid en militärbas i Sungu Tepe i sydöstra Turkiet, nära gränserna mot Irak och Iran. Enligt försvarsdepartementet detonerade en artillerigranat av misstag. Orsaken är inte utredd.

I Turkiets kurddominerade sydvästra delar har en väpnad konflikt mellan regeringen och den terrorstämplade PKK-gerillan pågått i åratal. Turkiet utför också regelbundet bomräder mot PKK-baser i norra Irak.

Efter en kort vapenvila med PKK återupptogs striderna 2015, då hoppet om en fredlig lösning på konflikten grusades. Sedan 1984 har stridigheterna mellan parterna krävt över 40.000 liv.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.