Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-18 18:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/granspoliserna-starkta-insatser-mot-smugglarna-hjalper-bara-pa-kort-sikt/

VÄRLDEN

Gränspoliserna: Stärkta insatser mot smugglarna hjälper bara på kort sikt

Björn Clarberg och Håkan Ejdervik skulle arbeta med att bygga upp Libyens gräns­kontroll inom ramen för ett EU-projekt. Men när centralmakten i landet kollapsade lades projektet i malpåse.
Björn Clarberg och Håkan Ejdervik skulle arbeta med att bygga upp Libyens gräns­kontroll inom ramen för ett EU-projekt. Men när centralmakten i landet kollapsade lades projektet i malpåse. Foto: Nicklas Thegerström

Den okontrollerbara flyktingvågen över Medelhavet via Libyen kan bara hanteras om det libyska inbördeskriget upphör. Och då behövs närvaro av utländsk trupp, konstaterar två svenska gränspoliser som arbetat med att förbättra Libyens gränskontroll.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.