Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-02 03:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/granspoliserna-starkta-insatser-mot-smugglarna-hjalper-bara-pa-kort-sikt/

VÄRLDEN

Gränspoliserna: Stärkta insatser mot smugglarna hjälper bara på kort sikt

Björn Clarberg och Håkan Ejdervik skulle arbeta med att bygga upp Libyens gräns­kontroll inom ramen för ett EU-projekt. Men när centralmakten i landet kollapsade lades projektet i malpåse.
Foto: Nicklas Thegerström

Den okontrollerbara flyktingvågen över Medelhavet via Libyen kan bara hanteras om det libyska inbördeskriget upphör. Och då behövs närvaro av utländsk trupp, konstaterar två svenska gränspoliser som arbetat med att förbättra Libyens gränskontroll.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs för endast 25 kr/mån.

Du får alla artiklar för endast 25 kr/mån i ett helt år, därefter ordinarie pris 149 kr/mån. Du får e-DN de första 30 dagarna. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.