Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Gripen bokhandlare fick träffa fru

Frun till en av de fem bokhandlare i Hongkong som försvunnit uppger att hon träffat sin man i Fastlandskina, enligt en uttalande från Hongkongpolisen.

Hon säger att hon mött honom på ett pensionat och att han var vid god hälsa och humör och uppger vidare att han ”bistår i en utredning i egenskap av vittne”, utan att ge fler detaljer.

65-årige Lee Bo, med medborgarskap i Storbritannien och Hongkong, är ägare av ett förlag och en bokhandel som specialiserat sig på böcker som innehåller skvaller om ledarna i Kinas kommunistparti. Han försvann i slutet av december och misstänks ha förts bort av kinesiska myndigheter.

Fyra av hans kollegor har också försvunnit, däribland den svenske medborgaren Gui Minhai, som visats upp i statlig kinesisk tv där han sagt att han frivilligt överlämnat sig till myndigheterna för att avtjäna straff för en bilolycka.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.