Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-15 08:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/gripen-for-readingdad-formellt-mordmisstankt/

Världen

Gripen för Readingdåd formellt mordmisstänkt

Polis utanför det hus där den misstänkte 25-åringen bor.
Polis utanför det hus där den misstänkte 25-åringen bor. Foto: Ben Stansall/AFP

En 25-årig man som misstänks för knivdådet i en park i brittiska Reading den 20 juni har formellt delgivits misstanke om mord i tre fall och mordförsök i ytterligare tre fall, meddelar åklagarmyndigheten enligt Reuters.

TT Text

Gärningsmannen gick urskillningslöst till attack i Forbury Gardens där han högg ihjäl tre personer och skadade ytterligare tre.

25-årige Khairi Saadallah, som enligt uppgifter till medier är från Libyen, greps kort efteråt. Mannen är enligt public servicebolaget BBC:s källor känd av den brittiska säkerhetstjänsten men har inte bedömts utgöra ett allvarligt hot eller en överhängande risk.

Knivdådet i Forbury Gardens utreds som ett terrorbrott.

Staden Reading ligger cirka 6,5 mil väster om London.

Säkerhetskällor: Brittisk underrättelsetjänsten kände till misstänkte 25-åringen 

Ämnen i artikeln

Terrorism
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt