Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 20:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/gruvarbetare-vill-hjalpa-instangda-pojkarna/

VÄRLDEN

Gruvarbetare vill hjälpa instängda pojkarna

Bild 1 av 2 Mario Sepúlveda, här på en bild från 2010 när han räddats upp ur en gruva där han tillsammans med 32 andra gruvarbetare under 69 dagar, vill hjälpa de thailändska pojkar som sitter fast i en grotta. Arkivbild.
Foto: AP/TT
Bild 2 av 2 I onsdags släpptes en ny video med fotbollspojkarna inifrån grottan där de verkar vars vid gott mod efter omständigheterna.
Foto: Royal Thai Navy/AP

En av de chilenska gruvarbetare som var fast i underjorden under 69 dagar 2010 har skickat en videohälsning till de tolv pojkarna och deras tränare som nu är fast i en thailändsk grotta.

– Håll ut, säger Mario Sepúlveda i klippet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.