Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Hackare skapade förvirring med zombielarm

"Döda kroppar stiger upp ur sina gravar och attackerar de levande". Nödmeddelandet från en lokal tv-kanal i delstaten Montana väckte både bekymmer och oro bland lokalbefolkningen.

Hackare bröt sig i måndags eftermiddag in i den lokala tv-stationen KRTV:s nödmeddelandesystem och varnade för en annalkande zombieattack i Great Falls, Montana.

Enligt meddelande gick döda kroppar omkring och anföll levande personer i flera delar av Montana.De levande fick också rådet att inte försöka stoppa zombierna, då de var extremt farliga.

– Vi fick samtal från fyra personer som ville kolla om det var sant. Sedan tänkte jag: ”tänk om?”. Men vi kan meddela att det inte har inkommit några rapporter till polisen om döda kroppar som går igen, säger Shane Sorenson vid polisen i Great Falls.

Polisen har ännu inte blivit ombedd att utreda vem som ligger bakom attacken, men enligt tv-stationens hemsida ska hackerattacken ha kommit utifrån. KRTV jobbar just nu med att ta reda på vem som ligger bakom det falska nödmeddelandet.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.