Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Han blir Mitt Romneys parhäst

Paul Ryan, känd för att vilja skära bort stora delar av det amerikanska trygghetssystemet, väljs till Mitt Romneys parhäst.

Under de senaste veckorna hade det spekulerats i vem republikanen Mitt Romney ska välja som vice presidentkandidat inför valet i USA.

Under lördagen offentligjordes det vem som utses: 42-årige Paul Ryan blir Mitt Romneys parhäst.

Paul Ryan växte upp i Janesville i Wisconsin och tog examen vid Miami University i Ohio. Han har tidigare bland annat varit talskrivare åt politikern Jack Kemp, när denne var nominerad som kandidat till vice presidentposten 1996, rapporterar USA Today.

Mest känd blev Paul Ryan för några år sedan när han som ordförande för kongressens budgetkommitté presenterade ett budgetförslag som innehöll omfattande nedskärningar i det amerikanska trygghetssystemet.

Demokraterna, med president Obama i spetsen, har kritiserat Paul Ryans bugdetförslag och menar att han företräder en ”lätt förklädd socialdarwinism”.

Paul Ryan har tidigare
sagt att en av hans stora ekonomiska mål är att se till att nästa generation amerikaner behöver slippa tampas med en stor statsskuld.

Mitt Romney har tidigare sagt att han vill ha en person med en stark karaktär att kandidera tillsammans med. Han vill ha någon som har en vision för landet som tillför någonting till diskussionen om vart landet är på väg, skriver The Los Angeles Times.

Utnämningen väntas tillkännages under lördagseftermiddagen svensk tid under Mitt Romneys framträdande i Norfolk, Virginia.

Mitt Romney kommer efter dagens framträdande att ge sig ut på en rundtur i North Carolina, Florida och Ohio med fokus på hans planer för medelklassens ekonomi.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.