Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-10 16:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/hans-ideer-starker-putins-imperiedrom/

VÄRLDEN

Hans idéer stärker Putins imperiedröm

Bild 1 av 2 Vid en skogssjö utanför Helsingfors får DN en exklusiv intervju med den ryske professorn Alexander Dugin, som varit på konferens i Finland för att diskutera en ny roll för Ryssland.
Foto: Paul Hansen
Bild 2 av 2

Moskvaprofessorn Alexander Dugin är ideologen som har den ryske presidenten Vladimir Putins öra. I en exklusiv intervju med DN konstaterar han att idéerna om ett ”Eurasien” lett av Ryssland har gjort intryck på den ryske presidenten. Dugin anser att ungefär halva Ukraina – de södra och östra delarna – ska brytas ut och bli ryskt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.