Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-20 03:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/har-anlander-dilyn-boris-johnsons-nya-hund/

Världen

Här anländer Dilyn – Boris Johnsons nya hund

Jack Russel-mixen Dilyn har adopterats av premiärminister Boris Johnson och flickvännen Carrie Symonds. Foto: AFP

Nu har hundvalpen Dilyn flyttat in på 10 Downing Street. Han adopterades av Boris Johnson och flickvännen Carrie Symonds från ett hundhem. Men vad ska rikets förste musjägare, katten Larry, säga om nykomlingen?

Att sittande premiärministern i Storbritannien har ett husdjur är inte ovanligt. 

Katten Larry flyttade in på den klassiska adressen 10 Downing Street, där regeringschefen bor och arbetar, när David Cameron tillträdde som premiärminister 2011. Familjen Cameron räddade Larry från ett katthem.

När Cameron lämnade posten fem år senare blev katten kvar när Theresa May och hennes man Philip flyttade in.

– Det är en tjänstemannakatt och tillhör inte familjen Cameron – han stannar kvar, sade en talesperson för regeringskansliet då.

Larry, Förste musjägare i Storbritannien. Foto: TOLGA AKMEN

Givetvis bor Larry, som officiellt har titeln förste musjägare, kvar även sedan Boris Johnson tog över. Men nu får han konkurrens – av 15 veckor gamla hundvalpen Dilyn, som har flyttat in till Johnson och sambon Carrie Symonds.

Ungefär samtidigt som Boris Johnson kallade in regeringen till extramöte anlände Dilyn i en liten bur till 10 Downing Street. Han är en Jack Russel-blandras och hade övergivits av sin tidigare ägare. Han föddes nämligen med en sned käke och skulle därför inte kunna säljas. Eileen Jones från Friends of Animals Wales räddade valpen och lagade käken, skriver Carrie Symonds på Twitter.

https://twitter.com/carriesymonds/status/1168511578775400450

Eftersom valpen är såpass liten hoppas man att den kan tränas till att komma överens med katten, uppger källor med insyn för Daily Mail. Dilyn kommer till skillnad från Larry att vara parets privata husdjur och stannar inte kvar på 10 Downing Street vid ett eventuellt maktskifte, enligt uppgifter till tidningen.

Läs mer: Cameron avgår – Larry stannar