Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 16:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/har-forlorat-allt-och-nu-kommer-vinterkylan/

VÄRLDEN

Har förlorat allt – och nu kommer vinterkylan

Bild 1 av 8 Muhammed al-Rai från Syrien (andra från höger), konstaterar att hans taxi inte rör sig ur fläcken i snömodden i Arsal.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 2 av 8 16-åriga Nasrin al-Jamous (i lång kappa) är gravid i sjunde månaden och kommer förmodligen tvingas att föda sitt barn medan hon bor i tältlägret.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 3 av 8 Eptezam Osman (med barn i famnen) är en av de få som har en kamin. Många grannar kommer till hennes tält för att värma sig en stund.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 4 av 8 Familjen Mazen försöker värma sig vid en spis med två gaslågor. Familjens minsta flicka (längst till vänster) är undernärd.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 5 av 8 Familjen al-Awad står utanför sitt tält. Deras barn har skor på sig, men inga vantar eller mössa.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 6 av 8 Tiotusentals flyktingar från Syrien lever så här, utsatta för den brutala vinterkylan i bergen kring Bekaa-dalen i Libanon. FN:s flyktingorgan UNHCR har bistått med tält, men än så länge saknar flyktingarna många grundläggande livsnödvändiga saker som värme, mat, vatten och tillgång till sjukvård.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 7 av 8 Taxichauffören Muhammed al-Rai (till vänster) och hans hustru Radad Mohani (längst till höger) har ingen kamin i tältet, utan försöker få lite värme av en gasoltub.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 8 av 8 Salma al-Waw med sin tvåmånaders baby som hon födde i tältområdet.
Foto: Lotta Härdelin

Den här veckan kom vinterns första snöoväder till de libanesiska bergen. Tiotusentals nyanlända flyktingar från Syrien är totalt oskyddade för den bitande kölden, och de saknar det mesta som krävs för att överleva: värme, skor, kläder, mat, vatten och sjukvård. Hjälp sägs vara på väg, men än så länge är den otillräcklig.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.