Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-17 04:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/hastar-doda-vid-uttorkat-vattenhal-extremhetta-plagar-australien/

Världen

40-tal hästar döda vid uttorkat vattenhål – extremhetta plågar Australien

Ett 40-tal vilda hästar har hittats döda nära Santa Teresa i centrala Australien. Orsaken ska vara det extrema vädret där temperaturen legat på över 40 grader tolv dagar i sträck, rapporterar The Guardian. 

Rätta artikel

Hästarna har hittats vid ett uttorkat vattenhåll i vad som tros vara en massdöd orsakad av det extrema vädret. Ytterligare 50 hästar i dåligt skick hittades vid vattenhållet Apwerte Uyerreme och fick avlägsnas från platsen. 

Personerna som hittade djuren i förra veckan när de körde förbi vattenhållet la märke till frånvaron av ljud från hästarna som de annars brukar höra. En annan man som upptäckte djuren i samma veva hade åkt till platsen just för att se efter hur den extrema värmen påverkat vattennivåerna. 

– Jag kunde inte tro att något sådant här skulle hända här ute, det är första gången, sa Ralph Turner till The Guardian.

Precis som resten av Australien har området plågats av långvarig hetta. Prognosen var 42 grader för onsdagen och 43 på torsdagen. 

Läs mer: Extremhetta slår till i Australien