Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-27 23:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/hela-varlden-sag-krokbenet-sa-lever-de-i-dag/

Världen

Hela världen såg krokbenet – så lever de i dag

01:51. Videon som visade en kvinnlig journalist göra krokben för en flykting som sprang med sitt barn blev snabbt viral. DN har pratat med pappan och hur han upplevde situationen.
Bild 1 av 6 Den 8 september 2015, på ett fält 500 meter norr om gränspassagen Röszke mellan Serbien och Ungern, föll den syriske fotbollstränaren Osama Abdul Mohsen över fotografen Petra Lászlós utsträckta ben.
Foto: Marko Djurica/Reuters
Bild 2 av 6 Några dagar efter den uppmärksammade händelsen på fältet i Ungern kom Osama Abdul Mohsen och Zaid till Barcelona. I dag bor Osama Abdul Mohsen i en lägenhet i Getafe utanför Madrid, tillsammans med tre av sina söner. Hans fru och övriga barn är kvar i ett flyktingläger i Turkiet.
Foto: Manu Fernandez/AP
Bild 3 av 6 Fotografen Petra László sparkar till två flyktingar, en ung man och en liten flicka.
Foto: Index
Bild 4 av 6 Hemma i Syrien tränade Osama Abdul Mohsen ett fotbollslag i högsta ligan. Efter flykten till Spanien fick han under en tid jobb hos Getafe.
Foto: Sergio Perez/Reuters
Bild 5 av 6 Lille Zaid fick tåga in på jättearenan Santiago Bernabéu i Madrid, hand i hand med Real Madrids superstjärna Cristiano Ronaldo. Megastjärnan från Madeira har fyra gånger utsetts till världens bästa fotbollsspelare. Han blev skadad 25 minuter in i förra årets EM-final, men hans Portugal vann ändå.
Foto: Guillermo Martinez/Alamy
Bild 6 av 6 Osama Abdul Mohsen med sönerna Muhamad, Muhanad och Zaid hemma i Spanien.

En septemberdag 2015 föll den syriske fotbollstränaren Osama Abdul Mohsen över tv-fotografen Petra Lászlós utsträckta ben. Videon från gränsövergången mellan Serbien och Ungern blev viral. Vad hände sedan? DN:s Europakorrespondent Ingmar Nevéus och Abed al-Qaisi berättar.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in