Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-08 14:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/hemlosa-i-sydafrika-kan-omojligt-stanna-hemma/

VÄRLDEN

Hemlösa i Sydafrika kan omöjligt stanna hemma

Coronaviruset har fått fäste i Afrika. I stadsdelen Hillbrow i Johannesburg, Sydafrika, tvingas de hemlösa bort från gatorna efter att regeringen infört utegångsförbud för hela landet – men de har ingenstans att ta vägen.
Foto: Erik Esbjörnsson

Stanna hemma – så lyder det främsta rådet för miljontals människor som världen över har satts i karantän för att stoppa coronavirusets spridning. Men vart tar man vägen om man inte har ett hem? För tiotusentals hemlösa i Sydafrika har krisen vänt upp och ner på en redan pressad vardag.

– Det är dags att bygga på vänskapen med vår skapare, säger hemlösa Georgina Ngobeni till DN.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.