Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-10 21:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/herrgard-eller-hotell-nar-trump-och-putin-mots/

VÄRLDEN

Herrgård eller hotell när Trump och Putin möts?

Bild 1 av 3 Königstedt, finska statens representationsherrgård och motsvarighet till svenska statsministerns rekreationsbostad Harpsund, har nämnts i spekulationerna om var presidenterna ska mötas.
Foto: Martti Kainulainen / Lehtikuva
Bild 2 av 3 Hilton Helsinki Fiskartorpet, möjlig mötesplats i stadsmiljö när Donald Trump och Vladimir Putin strålar samman på finländsk mark måndag den 16 juli.
Foto: PE Forsberg / Alamy Stock Photo
Bild 3 av 3 Vladimir Putin och Donald Trump i samtal i samband med G-20-mötet i Hamburg den 7 juli förra året. Presidenternas möte i Finland blir det första utan att något annat arrangemang har fört dem samman.
Foto: Evan Vucci / AP

Königstedt, finska statens representationsherrgård, har nämnts som möjlig plats för mötet i Finland mellan USA:s president Donald Trump och hans ryske kollega Vladimir Putin. Men gårdens begränsade utrymmen talar emot. Fördel i så fall för ett stort Helsingforshotell.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.