Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Hjälten vid attentatet i Manchester stal från offren

Chris Parker, en hemlös man i Manchester, blev hela världens hjälte i samband med att terrorn slog till mot Mancheter arena den 22 maj där Ariana Grande precis haft sin konsert. Nu anklagas han för att ha stulit saker från offren han hjälpte.

Chris Parker satt och tiggde utanför arenan när det small. Han hjälpte svårt skadade att få vård, han bar skadade, han tröstade en kvinna som dog i hans armar.

Hjälterubrikerna om hans insatser spreds över hela världen.

Han ställde upp i mängder av intervjuer där han försäkrade att han inte var någon hjälte utan bara en ”normal guy”. En insamling till förmån för honom på internet gav 60.000 euro, han fick en bostad av myndigheterna i Manchester och han fick – för första gången på fem år – återigen kontakt med sin mamma.

Men nu har glorian falnat.

Han står nu anklagad för att ha stulit personliga tillhörigheter från offren vid attentatet.

Ett bankkort som tillhörde en kvinna vars dotter avled och en mobiltelefon som tillhörde en tonåring som skadades har påträffats hos Chris Parker.

Den 12 september förhördes han och han nekar till brott.

Enligt tidningen Le Monde, som precis lagt ut ett rörligt klipp om saken, kommer dom att falla i januari.


Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.