Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Hjärnan bakom Parisdåden hade karta över Bryssels flygplats

Den man som ska ha planerat attackerna i Paris i november, Abdelhamid Abaaoud, ska ha haft en karta över flygplatsen i Bryssel i en dator i en lägenhet i Aten, enligt uppgifter till en grekisk tidning.

Det är den grekiska tidningen Skai som sent på fredagen publicerar uppgifter från de grekiska myndigheterna.

Enligt tidningen ska ett usb-minne och en dator ha hittats i en lägenhet i Aten där Abdelhamid Abaaoud tillbringade en tid under januari 2015.

I dessa återfanns ritningar och kartor över Zaventemflygplatsen i Bryssel. Den flygplats som i tisdags angreps av tre terrorister. Minst 31 personer dog och över 300 skadades i attacken mot flygplatsen och tunnelbanan.

Abaaoud anses som hjärnan bakom attackerna i Paris den 13 november och dödades i en polisinsats i Saint-Denis fem dagar senare. Han har beskrivits som en av IS mest förhärdade bödlar och på en film som visades i en belgisk dokumentär förra året syntes Abdelhamid Abaaoud när han skändade döda soldater från den syriska armén.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.