Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 08:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/hogerextrema-satter-agendan-nar-ungern-rostar-nej-till-flyktingar/

VÄRLDEN

Högerextrema sätter agendan när Ungern röstar nej till flyktingar

Tomas Szalma, fältvakt: ”Jag fick 24 pakistanier, de gömde sig i skogen bara ett par kilometer norrut. Det var några bönder som hade fått besök och tipsade om dem.”
Tomas Szalma, fältvakt: ”Jag fick 24 pakistanier, de gömde sig i skogen bara ett par kilometer norrut. Det var några bönder som hade fått besök och tipsade om dem.” Foto: Beatrice Lundborg

Asotthalom-Budapest. Ungern är landet med nolltolerans mot muslimer. Brutala poliser och flyktingjägare patrullerar vid gränsen.

Avskräckningspolitiken drivs av premiärminister Orban. Men idéerna kommer från högerextrema partiet Jobbik.

På söndagen väntas en stor majoritet av ungrarna säga nej till flyktingar i en folkomröstning.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.