Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Hollande: Fortsatta hot från andra nätverk

Frankrikes president François Hollande sa på fredagen att nätverket bakom Parisattackerna i november är på väg att slås ut. ”Kvar finns andra grupper som fortsätter att utgöra ett hot.”

– Vi vet att det finns andra nätverk så även om det som låg bakom attackerna i Paris och Bryssel är på väg att utplånas så fortsätter det att finnas ett hot, sa Hollande enligt Reuters.

Samtidigt kom Turkiets president Tayyip Erdogan åter med stark kritik mot de belgiska myndigheterna vars ”brister i underrättelsearbetet” enligt Erdogan bidragit till att tisdagens terrorattacker kunde genomföras.

– De tillät medlemmar av en separatistisk terrororganisation att sätta upp sina tält bredvid Europeiska rådet, de tillåter bilder av terrorister att visas, de tillåter deras flaggor att vaja, sa Erdogan.

Turkiets nationella säkerhetsråd sa på fredagen att motiven bakom den senaste tidens attacker i Ankara, Istanbul och Bryssel var likartade även om de utfördes med olika metoder, skriver den turkiska tidningen Hürriyet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.