Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-14 05:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/hollande-pressas-efter-terrorattacken-i-kyrkan/

Världen

Hollande pressas efter terrorattacken i kyrkan

Blommor omger ett porträtt av prästen Jacques Hamel som mördades i tisdagens dåd. Efter att framkommit att en av attentatsmännen belagts med fotboja, och ändå kunde utföra attacken, manar den politiska oppositionen regeringen att införa drastiska åtgärder.
Blommor omger ett porträtt av prästen Jacques Hamel som mördades i tisdagens dåd. Efter att framkommit att en av attentatsmännen belagts med fotboja, och ändå kunde utföra attacken, manar den politiska oppositionen regeringen att införa drastiska åtgärder. Foto: Francois Mori/AP

Paris. Efter terrorattentatet mot en kyrka i Frankrike, och mordet på en präst, växer nu kritiken mot president François Hollande. Oppositionsledaren Nicolas Sarkozy kräver att samtliga 10.500 misstänkta islamister i säkerhetspolisens register ska kunna utvisas, sättas i husarrest eller i ”avradikaliseringsläger”.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in