Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-05 09:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/hon-ar-hoppet-for-hogerpopulisterna/

VÄRLDEN

Hon är hoppet för högerpopulisterna

Bild 1 av 4
Foto: Michael Sohn/AP
Bild 2 av 4 ”Nya tyskar? Det fixar vi själva.” AFD:s valaffischer har gett associationer till ett mörkt kapitel i Tysklands historia.
Foto: Lina Lund
Bild 3 av 4 Helga Mittag och Klaus Holstein tycker, som många andra i Berlinstadsdelen Marzahn-Hellersdorf, att Tyskland tagit emot för många flyktingar.
Foto: Lina Lund
Bild 4 av 4 Fyrabarnsmamman Jacqueline Lehmann-Lange ogillar AFD, som enligt henne inte har ett enda förslag om hur man ska skapa en bra framtid för barnen.
Foto: Lina Lund

Berlin. Alice Weidel är stjärnekonomen som gjort karriär i den internationella finansvärlden.

Nu är hon affischnamn för det främlingsfientliga partiet Alternativ för Tyskland (AFD) som vill stänga landets gränser för att stoppa invandringen.

AFD kan bli tredje största parti när Tyskland väljer en ny förbundsdag.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.