Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Världen

Hon sprängdes vid polisräd

Foto: REX Shutterstock

Den belgiska tidningen La Derniere Heure har publicerat en bild på den misstänkta självmordsbombaren Hasna Aitboulahcen.

Enligt tidningen är kvinnan född den 12 augusti 1989 och hon ska vara kusin till Abdelhamid Abaaoud, som tros vara hjärnan bakom terrordåden i Paris. Aitboulahcen tros vara den kvinna som sprängde sig själv vid onsdagens polisräd i Saint-Denis.

BBC har träffat en granne i huset där polisen slog till. ”Jag mötte henne i trappan, hon berättade att hon besökte min granne som bodde bredvid mig. Hon var en tjej med jeans och gympaskor. Hon såg bra ut, och när jag fick veta att hon sprängt sig själv var jag mållös. De befann sig på tredje våningen och jag på fjärde. Det är obehagligt”.

Aitboulahcen beskrivs som den första kvinnliga självmordsbombaren i fransk historia. Hon var fransk medborgare och kusin med Abdelhamid Abaaoud som tros ha planerat och samordnat terrordåden i Paris. 

Enligt La Derniere Heure har bilden av Aitboulahcen publicerats i sociala medier den 11 juni i år. Flera ord är felstavade i inlägget, men lyder ungefär ”jag ska åka till Syrien snart, via Turkiet, om Gud vill”.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.