Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 01:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/varlden/hongkong-bor-trotsade-forbud-och-hedrade-offren-pa-himmelska-fridens-torg/

VÄRLDEN

Hongkong-bor trotsade förbud och hedrade offren på Himmelska fridens torg

Bild 1 av 3 Tusentals Hongkong-bor samlades i Victoria Park för att hedra offren vid massakern på Himmelska fridens torg. Det trots att polisen inte gett de tillstånd.
Foto: Isaac Lawrence/AFP
Bild 2 av 3 Tusentals Hongkong-bor samlades i Victoria Park för att hedra offren vid massakern på Himmelska fridens torg. Det trots att polisen inte gett de tillstånd. Demonstranterna satt med social distans.
Foto: Anthony Wallace/AFP
Bild 3 av 3
Foto: AFP

Tusentals Hongkong-bor trotsade på torsdagen polisens förbud och hedrade offren för massakern på Himmelska fridens torg 1989. Efter en lugn inledning slog kravallpolis till och grep flera deltagare i stadsdelen Mong Kok.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.